Patrimoniul cultural e sub asediu și are nevoie de tine!
O gașcă de vandali distruge clădirile de patrimoniu din oraș. O echipă de restauratori le salvează. Documentariștii raportează daunele.
Vandal, restaurator, sau documentarist? Descarcă aplicația, alege-ți rolul care ți se potrivește, caută stickerele sau posterele Patrimoniu 100 în orașul tău și începe misiunea.
Aplicația îți oferă două tipuri de experiență:
- realitate augmentată (AR)
- documentare
În modul AR, poți alege să joci unul dintre cele două roluri:
- vandalul care distruge clădirile utilizând tuburile de spray pentru graffiti;
- restauratorul care, cu ajutorul unui laser super-performant, șterge orice urmă de vopsea lăsată în urmă de vandali.
În modul documentare, poți contribui la crearea unei hărți interactive a monumentelor istorice din România prin raportarea stării acestora. Ai găsit în drumul tău o clădire veche, despre care crezi că ar avea valoare istorică? Verifică dacă este monument istoric, pozeaz-o și raportează starea ei sau raportează starea unora dintre clădirile aflate deja pe hartă. Hai să construim împreună harta interactivă a monumentelor istorice din România!
Documentaristul ajută autoritățile care se ocupă de protejarea clădirilor de patrimoniu să aibă o imagine clară privind starea acestora.
Clădirile raportate vor putea fi vizualizate pe pagina web patrimoniu100.ro. Și tot acolo vei putea afla mai multe despre istoria lor.
Caracteristici:
Modul vandal:
Realitate augmentată
O varietate de culori și dimensiuni ale duzei
Stencil-uri
Salvarea pereților în galeria personală
Modul restaurator:
Realitate augmentată
Diferite dimensiuni și forme ale laserului
Modul documentarist:
Localizare GPS
Raportare prin text și imagine
Atenție:
Pentru o experiență completă recomandăm utilizarea unui telefon sau a unei tablete performante și conexiune la internet.
Pentru întrebări sau sugestii:
[email protected]
Aplicația face parte din proiectul cultural „Patrimoniu pentru următorul secol”, inițiat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.