Описание
Med denne app kan du følge projektet Vores Historie Genfortalt: En Symfoni Til Et Sted, der skaber borgerinddragende kunst tilegnet danske lokalområder. Kunstværkerne skabes til syv steder i syv kommuner i Region Midt i perioden 2019-2022 og komponeres af Gorm Askjær for det klassiske ensemble Lydenskab, med tekster af borgere, sammenfattet af den prisbelønnede forfatter Ursula Andkjær Olsen. Hver symfoni opføres ved en koncert på stedet, men kan også efterfølgende opleves i en remixet version på denne app.
Her i app’en kan du:
- Få nyheder om Vores Historie Genfortalt
- Følge med i de kommende projekter
- Følge datoerne for de næste koncerter
- Høre de færdige værker i remix-version
- Se billeder fra de afholdte workshops og koncerter
- Høre mere om de afsluttede projekter
Om projektet
VORES HISTORIE GENFORTALT: En Symfoni til et Sted skabes til syv steder i syv kommuner i Region Midt. Værkerne komponeres af Gorm Askjær for det klassiske ensemble Lydenskab, med tekster af borgere, sammenfattet af forfatter Ursula Andkjær Olsen. Hvert sted vil der blive skabt et stedsspecifikt værk i borgerinvolverende processer. Processen og måden lokalsamfundet involveres på vil være toneangivende for det endelige resultat, der vil udforme sig som en unik koncertforestilling hvert sted.
Hver symfoni varer ca. 60 minutter og vil indeholde gennemkomponeret musik, lydinstallationer, tekster og scenografiske elementer. Der vil desuden være værktøjer og kunstnerisk materiale, der udvikles under hele projektperioden og på den måde skabes sideløbende en fælles fortælling om Region Midt, der slutteligt vil blive fremført som en fælles symfoni på Himmelbjerget.
Symfonierne tilegnes udvalgte steder i Region Midt, samt de personer og begivenheder, der er en del af stederne. Vi udforsker sammenhængen mellem os selv og verden, fortid og nutid, lokale fællesskaber, vores egne små historier og den store samlende historie. Værkerne skabes i samarbejde med lokale borgere, kulturinstitutioner og relevante kunstnere fra andre kunstarter. Hvert værk vil have sit eget lokale særpræg og lydaftryk fra det specifikke sted, processen og de mennesker, der har været med til at skabe det, men alle værker vil også have ligheder i struktur og indhold, og således vil projektet både bære fortællinger om individuelle lokale identiteter men også en samlet, fælles historie om den nye mangfoldige midtjyske identitet.
Grundstenen i projektet er de poetiske tekster, der afspejler lokalsamfundene, udarbejdet i skriveworkshops med Ursula Andkjær Olsen. Her gøres borgerne til medforfattere af symfoniens tekster. Stedets lyde indkoorporeres af Gorm Askjær, der har en bred musikalsk profil, primært fra jazzen og over i den klassiske musik. Lydenskab, Ursula Andkjær Olsen og Gorm Askjær er inspirerede af den antropologiske tilgang og undersøger fortællinger, lyde, koder m.m. i relationer og samfund.
Projektet lader på den måde kunstnerne stå som et medie, der eksponerer en lokal kultur.
Hvert sted faciliteres en række møder/living labs med lokale borgere, foreninger, skoler, kulturinstitutioner, kunstnere mv., hvor der indsamles idéer, historier og lydmateriale ud fra afprøvede metoder. Materialet bearbejdes af de involverede professionelle kunstnere. Via workshops og åbne prøver bliver lokale kræfter inddraget mere direkte i udformningen af det endelige kunstværk, hvor nogle også vil medvirke enten ‘live’ eller via optaget lyd-/videomateriale. Det endelige kunstværk præsenteres ved en koncert på den udvalgte location.